//b.jwwb.nl/unsplash/TULqBUELe9c.jpg

Thuisbegeleiding

Thuisbegeleiding wil zeggen dat wij u helpen met probleemgedrag van de hond vanuit uw thuissituatie en bij u thuis komen. 

Het voordeel hiervan is dat wij meteen het probleem zien en kunnen verhelpen. Vaak neemt dit wat meerdere sessies in beslag, waarin u leert zelf te handelen. 

Mensen die ons benaderen voor thuisbegeleiding kampen vaak met kleine probleempjes en zoeken hulp en willen de hond niet afstaan aan een opvang of een asiel, maar willen leren hoe het gedrag van de hond te veranderen.

Een veel voorkomend probleem is overmatig blaffen bij het verlaten van het huis, dus dat de hond alleen thuis blijft. Een hond is een roedeldier en wil natuurlijk mee met zijn baasje als deze vertrekt. Als een hond overmatig gaat blaffen of huilen, wil dit zeggen dat de hond onzeker is en niet stabiel is qua karakter.

De meeste baasjes bereiden zich geestelijk al voor, als ze het huis willen verlaten. De hond voelt  de energie van zijn baasje.

De truc is om als baasje te denken... ik ga weg wat er ook gebeurt, want ik ben de baas!

Als de hond  meteen begint te piepen, loopt dan terug en corrigeer de hond met stem.

Hierbij is het heel belangrijk dat u het ook echt meent. Want een hond voelt het haarfijn aan als u onzeker bent.

Zodra wij  maar denken, och gos wat zielig,  voelt de hond zich al onzeker. 

Zo zijn er meer trucjes om de hond met stem te vermanen om stil te zijn.

Dit kan zijn met een babyfoon, walkietalkie of zelfs tegenwoordig met mobiele telefoons. 

Opspringen tegen mensen is ook vaak een probleem en kan zelfs gevaarlijk zijn.

Zo komen we heel wat problemen tegen waar mensen mee kampen. Vaak is het voor de hond geen probleem maar weten we niet hoe er mee om te gaan of het te veranderen. 

Agressie wordt vaak verward met angstagressie. Een hond die bang is kan twee dingen doen.

1. Vluchten of 2. Verdedigen.

Een hond die zich verdedigt voelt zich vaak in het nauw gedreven omdat de hond is aangelijnd of in zijn mand ligt. Mensen benaderen deze honden vaak met een troostende stem en denken hiermee de hond te helpen. Een hond die geen leiding krijgt voelt zich juist nog onzekerder en gaat zich verdedigen als diegene met een zachte stem of energie op hem of haar afkomt. Wij mensen zien dit als negatief gedrag maar in feite is het echt honden gedrag.

Dit doet een hond uit instinct en van nature.

Vaak voeden wij mensen de onzekerheid van de hond ipv de hond stabieler te maken. 

Het voordeel van thuisbegeleiding is dat we meteen het effect zien van een andere behandeling en dat de hond zich vrij snel zelfverzekerder voelt.

Het zelf doen en  zien van de verandering geeft het baasje weer steun.

Het baasje merkt dat de hond te veranderen is en dat geeft weer hoop.

 

protection-training-1.jpg