Wij vangen honden op die om verschillende redenen worden afgestaan en de hond in de thuissituatie niet meer te houden is. Een aantal redenen kunnen zijn : het overlijden van baasje, allergie, verlatingsangst, bijtincidenten, angstgedrag of na een scheiding.

Met elke hond die in de opvang terecht komt gaan we eerst naar de dierenarts voor een algemene check.

Ook krijgt de hond de nodige entingen.

Vrijwel meteen gaan we aan de slag met eventueel ongewenste gedrag van de hond, zodat de hond meteen duidelijkheid krijgt en weet waar hij aan toe is. 

 

Na een observatie en training van ca 2 weken weten we wat voor karakter de hond heeft en of het negatieve gedrag veranderd is en gaan wij op zoek naar een geschikte baasje voor de hond.

De meeste honden die in de opvang terecht komen hebben vrijwel nooit leiderschap gehad waardoor bepaald gedrag erger is geworden of is  ontstaan.

Mensen die  bij ons een hond willen adopteren moeten dan ook bijna altijd duidelijk en consequent zijn richting de hond. Ervaring is niet altijd nodig maar de energie richting honden is erg belangrijk.

In de opvang gaan de honden mee naar cursus en leren ze de alledaagse commando's. Ook leren ze mee te gaan met het openbaar vervoer, auto en gaan ze mee naar winkelcentra's, markten, scholen en braderieën/Dit om te kijken hoe een hond reageert in drukke omgevingen.  Leren lopen naast de fiets vinden wij ook erg belangrijk. Op deze manier raakt een hond zijn energie kwijt en  kan conditie  opbouwen. Dit zorgt er voor dat het trainen van een hond wat sneller en gemakkelijker verloopt. 

De honden verblijven in huiselijke sfeer en draaien dus volledig mee in de dagelijkse routine.

 

 

De afstandskosten bedragen per hond € 150.00.

U doet dan volledig afstand van de hond en wij zetten  de chipregistratie over op de stichting. Moet de hond gecastreerd/gesteriliseerd of ingeënt worden komt dit voor onze rekening.

Dit wordt allemaal gefinancierd  met de afstandskosten.

Sommige honden zijn speciale voeding nodig of medicatie, vandaar dat wij afstandskosten moeten vragen.